PVC vloer van het merk Forbo bij Birza Projectstoffering Groningen

PVC & Vinyl vloeren

Wist u dat vinyl vloeren in nagenoeg alle kleuren en designs bij Birza Projectstoffering Groningen te krijgen zijn? Wij hebben grote verscheidenheid in aanbod van vloeren, dus ook een pvc/vinyl vloer voor uw bedrijf.

PVC of Vinyl?

De afkorting PVC staat voor Polyvinylchloride. PVC en Vinyl refereren dus naar hetzelfde materiaal. Vaak spreekt men ook van vloerzeil. In alle drie gevallen bedoelt met hetzelfde product. Toch zijn er enkele verschillen tussen deze twee producten.

  • PVC vloeren zijn van oorsprong harder dan vinyl vloeren en worden vaak gebruikt in bedrijfsruimtes vanwege hun duurzaam karakter.
  • Vinyl wordt vaker gebruikt voor consumententoepassingen.
  • U ziet pvc vloeren vaak in openbare gebouwen als ziekenhuizen en scholen, maar ook in grote kantoorpanden.
  • PVC vloeren hebben vaak een hardere toplaag die behoorlijk kras- en indruk- en vochtbestendig.

De voordelen van PVC & Vinyl

Ruim aanbod in alle soorten en maten

Het aanbod van soorten vinyl en PVC is groot. Zo kunt u een vloer krijgen met zichtbare reliëf, zoals een houtnerf. Ook zijn beide vloeren in allerlei kleuren te verkrijgen, zo kan het altijd afgestemd worden op u voorkeuren en wensen

Iedere gewenste eigenschap is mogelijk

De pvc en vinyl vloeren zijn erg veelzijdig en lenen zich goed voor uiteenlopende gebruikssituaties. Zo zijn de pvc en vinyl vloeren goed bestemd tegen hoge druk en zijn daardoor heel geschikt voor laboratoria? Heeft u vloerbedekking nodig voor een magazijn waar een heftruck op moet kunnen rijden? Geen probleem. Of wilt u een vloer die vaak schoongemaakt moet kunnen worden, zoals die van toiletten? Ook voor dit soort project vloeren bent u bij Birza Projectstoffering aan het juiste adres.

Birza levert uitsluitend duurzame en onderhoudsvriendelijke PVC vloeren

PVC en vinyl vloeren zijn allebei erg onderhoudsvriendelijk. Ze zijn vochtvast en bestemd tegen een stootje. Daarnaast maken beide vloeren, mits vastgelijmd aan de vloer, weinig contactgeluid. Ook gaan beide vloeren akoestiek tegen. Zowel vinyl als PVC is geschikt voor vloerverwarming, hoewel vinyl slechter warmte doorlaat naarmate het dikker is. PCV is duurzamer en houdt beter zijn kleur vast dan vinyl, maar heeft naden en is daardoor moeilijker schoon te maken. PVC krijgt een anti-bacteriële behandeling waardoor deze ook zeer hygiënisch is.

Milieu vriendelijk

Uiteraard houden wij ook een oogje op milieu. Hierom is alle vinyl en PVC van Birza met zorg geselecteerd en bestempeld als ‘veilig vinyl’. Dit betekent dat alles is gemaakt zonder schadelijke uitstoot van Ftalaat weekmakers die worden gebruikt bij het produceren van dergelijke vloeren.

Waarom Birza Projectstoffering?

Birza Projectstoffering bestaat al 130 jaar en onze passie voor woning- en projectstoffering is nog even groot. We hebben alle benodigde kennis en ervaring in huis om u goed te kunnen helpen op het gebied van project vloeren. Wij bepalen samen met u wat de gewenste situatie is voor uw kantoor of pand. Aan de hand van uw wensen en situatie kunnen wij u adviseren welke soort vloer beter bij u past. De prijzen van onze PVC en vinylvloeren beginnen al bij €18,- per m2. De gemiddelde prijs is  €35,- per m2. Wilt u een prijsopgave voor uw kantoor? Vraag vrijblijvende een offerte aan.

PVC en Vinyl vloeren - Birza Projectstoffering Groningen

Verder in ons assortiment