Birza is een familiebedrijf met een rijke historie

Het is al weer bijna 130 jaar geleden… Wolter Jan Birza, geboren in 1863, startte een bescheiden zaak in behang en woningstoffering aan de Zuidersingelstraat 13 in Groningen. Een paar jaar later plaatste de gemeente nieuwbouwwoningen in deze straat en veranderde de Zuidersingelstraat in wat wij nu kennen als Ubbo Emmiusstraat. Deze nieuwbouw was niet ideaal voor Wolter Jan, omdat het een nauwe steeg naast zijn zaak tot gevolg had. Daardoor moest Wolter Jan dagelijks de wielen van de handkar demonteren om het geheel op de achterplaats van het pand te krijgen. Wolter Jan was behoorlijk vooruitstrevend, al in 1903 schafte hij een heuse telefoon aan, met het nummer 913.

In 1925 nam de oudste van Wolter Jan’s negen zonen de zaak over. Zijn naam was eveneens Wolter Jan. Hij leidt de zaak tot 1958 en geeft dan de leiding over aan zijn middelste zoon, met de verrassende naam: Wolter Jan. Deze Wolter Jan bouwt de succesvolle onderneming verder uit en draagt in 1986 het stokje over aan zijn middelste zoon Anko.

Na dertig jaar projectstoffering onder leiding van Anko, staat in 2006 staat de inmiddels vijfde generatie Birza te trappelen om het success verder voort te zetten. Anko’ zoon Kasper heeft sinds 2006 de leiding over het eeuwenoude familiebedrijf. Bestond het bedrijf in het begin nog uit 3 medewerkers, inmiddels zijn er dagelijks zo’n twintig medewerkers druk bezig om het beste uit de projecten te halen. Inmiddels is Birza B.V. gevestigd in een ruim pand aan het Grondzijl 16 in Groningen. Met een brede oprijlaan. Zodat we niet elke dag de wielen van onze prachtige nieuwe bestelbussen hoeven te demonteren…

IMAG2541

Vragen of advies?

Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder en voorzien u van kundig advies.

Bel mij terug Contact ons
  • Meer dan 130 jaar ervaring in de projectstoffering.
  • Specialist op het gebied van renovaties en bijzondere projecten.
  • Bekend leverancier voor de zorgsector, het onderwijs en diverse (semi)overheden. 
  • Altijd tot in detail zorg voor kwaliteit door adequeate aandacht van de projectleider. Voor kleine en grote projecten.