Licht- en zonwering

Licht is van essentieel belang voor uw werkomgeving. Licht heeft immers een directe invloed op de gemoedstoestand van uw personeel en bezoekers. Medewerkers voelen zich prettiger op een werkplek waar zij contact hebben met de buitenwereld, en dit gevoel kan worden bewerkstelligd door direct zonlicht. Echter kan te veel licht kan voor een onaangenaam klimaat en hinderlijke reflectie zorgen, zeker wanneer er veel met computers en laptops wordt gewerkt.
Daarom is het van belang om goede zonwering te hebben op uw kantoor, en dat is precies wat Birza Projectstoffering u kan bieden. Of u nu zonwering zoekt voor enkele kantoren, of voor complete kantoorgebouwen, alles is mogelijk bij ons.

Waar moet u aan denken bij het kiezen van een lichtwering?

Uitstraling van de licht- zonwering

De uitstraling van uw kantoor of huis wordt voor een groot deel bepaald door licht. Bij de keuze van een zonweringssysteem is het daarom belangrijk om te bepalen welke uitstraling u wilt creëren in uw kantoorgebouw of huis. Wilt u een zachte sfeer creëren? Dat kan bijvoorbeeld met vouwgordijnen met natuurlijk kleuren en structuurstoffen. Gaat u liever voor een strakker design? Dan kunt u denken aan een lichtwering van kunststof of aluminium, bijvoorbeeld jaloezieën.

Transparantie en werkcomfort

Een goede zonwering sluit het licht niet helemaal buiten, maar laat precies de juiste hoeveelheid licht binnen. Dat creëert een prettige werkomgeving waarin medewerkers productief kunnen zijn. Comfort van uw kantoor ruimte wordt dus voor een groot deel bepaald door uw zonwering.

Isolerende kwaliteit

Naast de esthetische aspecten van een raambekleding is er ook een meer praktisch aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, namelijk de isolerende kwaliteit van een lichtwering. Veel kantorengebouwen zijn voorzien van grote ramen. In warme zomermaanden zorgt dat vaak voor veel warmte door de binnenkomende zonlicht. In de winter kan er juist veel warmte verloren gaan. Een goede licht- en zonwering biedt hier een oplossing voor. Deze werkt isolerend: houdt uw ruimte koeler in de zomer en warmer in de winter. U bespaart dus ook op uw energierekening.

Waarom Birza Projectstoffering?

Birza Projectstoffering bestaat al 130 jaar en onze passie voor woning- en projectstoffering is nog even groot. We hebben alle benodigde kennis en ervaring in huis om u goed te kunnen adviseren op het gebied van lichtregulatie en zonwering. Wij bepalen samen met u wat de gewenste luminantiewaarden zijn op uw kantoor, zodat de optimale hoeveelheid licht gerealiseerd kan worden. De prijzen van onze zonweringen beginnen al bij €45,- per m2.

Project tapijt van Girloon bij Birza Projectstoffering Groningen

Verder in ons assortiment