Provincie Groningen

Renovatie provinciehuis Groningen

In het provinciehuis van Groningen zijn wij actief betrokken bij de renovatie van diverse afdelingen. De provincie stelt bijzonder hoge eisen aan de afwerking, hetgeen ons op het lijf geschreven is.

Vernieuwing raambekleding

Een groot aantal ruimtes zijn door ons voorzien van plissé gordijnen, horizontale jaloezieën en kamerhoge overgordijnen. Hierbij hebben we rekening gehouden met de klassieke uitstraling van het eeuwenoude pand. Het resultaat is een goed uitgebalanceerde combinatie van oud en nieuw zonder afbreuk te doen aan het oude karakter.

Inrichting “powernap cabines”

Een klassiek gebouw of niet, ook de provincie Groningen beweegt met haar tijd mee. Wanneer een werkdag bestaat uit vergaderingen waarbij de aandacht niet mag verslappen, dan is een powernap geen overbodige luxe. De provincie besloot daarom tot de inrichting van zogenaamde powernap cabines; slaapruimtes om een kwartiertje de ogen te sluiten en de volgende vergadering fris binnen te kunnen stappen.

Stille werkplekken

Om in alle rust te kunnen werken hebben wij het provinciehuis voorzien van stilteruimtes en zijn verschillende werkplekken uitgerust met akoestische gordijnstoffen. De stilteruimtes zijn voorzien van geluiddempende akoestische panelen die omgevingsgeluid tot een minimum reduceren.

Vernieuwing vloerbedekking

Door de vele loopbewegingen in het pand is kwalitatief hoogwaardige vloerbedekking een absolute must. De textiele vloedbedekking in diverse ruimtes waaronder de entree, loopbrug en een flink aantal gangen is daarom door ons aangebracht met materiaal dat jarenlang dezelfde frisse uitstraling behoudt bij regulier onderhoud.

Opdrachtgever Provincie Groningen

Jaar 2012-heden

Werkzaamheden Licht- en zonwering
Tapijt op maat
Karpet & vloerkleed
Akoestiek